Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Handledning i psykosocialt arbete
Isbn: 978-91-2712-337-3
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Handledning i psykosocialt arbete

Det behandlingsarbete och förebyggande arbete som bedrivs inom socialtjänsten, den psykiatriska vården och flera andra områden är till övervägande del av psykosocial karaktär. Detta innebär att man arbetar med människor som befinner sig i en ofta mycket problematisk livssituation, och för vilka en kombination av insatser som materiellt stöd, praktiska råd och samtalsbehandling är nödvändig om man skall kunna åstadkomma gynnsamma förändringar.

Handledning är ett måste för den som skall lära sig bedriva denna svåra verksamhet med utsikt till framgång. Författarna till den här boken utvecklar en till stora delar helt ny handledningsmodell grundad på systemteori och psykodynamisk teori. Modellen är även tillämpbar för flera former av psykoterapihandledning. Den illustreras med många livfulla exempel, och läsarna får också följa en handledningsgrupps arbete under två års tid.

Tredje oförändrade utgåvan.

Gunnar Bernler är professor emeritus i socialt arbete och i dag aktiv bl a som handledare av doktorander. Lisbeth Johnsson är fil dr och docent i socialt arbete, verksam som forskare och lärare vid Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet.

Författarna har tillsammans även givit ut Teori i psykosocialt arbete, Att handleda praktikanter i sociala yrken och Behandlingens villkor (i samarbete med Anette Skårner) samt Psykosocialt arbete - idéer och metoder (i samarbete med Lilja Cajvert och Hans Lindgren).

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone