Jump to content
Cover for Roms portar : Kejsaren I
Isbn: 978-91-0014-156-1
Publisher: Albert Bonniers förlag
Category:
Novels
Accessible since: April 2014

E-book

Roms portar : Kejsaren I

Rom - ärans och dekadensens, skönhetens och ränkernas stad. På ett gods strax utanför staden växer två pojkar upp tillsammans. Gajus är senatorson och privilegierad. Marcus en adopterad oäkting. De tränas båda i stridskonst under en legendarisk gladiator och drömmer om fältslag, berömmelse och om att få tjäna det mäktigaste imperium som hittills skådats.

Roms grundvalar skakas av en politisk dragkamp mellan två generaler som leder staden mot inbördeskrig. Gajus och Marcus är knappt vuxna när ett slavuppror driver dem till Rom där de tvingas gå skilda vägar. Marcus hamnar som soldat i Grekland och hans skicklighet i strid prövas. Gajus stannar i Rom och blir allt mer indragen i senatens maktspel.

När deras vägar återigen korsas har allt förändrats. Vänskapen ställs inför svåra prov då de hamnar i en kraftmätning där medborgare ställs mot medborgare. Gajus ger sig in i den explosiva maktstriden om Rom.

Gladiatorspel och intriger i senaten, krig i främmande länder, interna politiska konflikter och kärlek är alla ingredienser i romanen Roms portar som berättar den otroliga historien om mannen som skulle bli den störste romaren av alla: Julius Caesar.

Roms portar är den första volymen i en historisk serie ? Kejsaren ? som blivit en stor succé både i USA och England.

"Kejsaren är fantastisk /.../ Det ligger nära till hands att använda ord som briljant, storslaget och hänförande men man gör ändå inte rättvisa åt Igguldens förmåga att ge historien liv..."

LA Times

"Det är en dramatisk historisk roman som får vuxna att vända sida som upphetsade barn."

USA TodayLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone