Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jakten på tyngdlösheten
Isbn: 978-91-7463-014-5
Förlag: Books on Demand
Kategori:
Matematik & statistik
Tillgänglig sedan: april 2014

E-bok

Jakten på tyngdlösheten

Äntligen! Boken utgör den viktigaste milstolpen i vetenskapens historia.
Äntligen! Boken utgör den viktigaste milstolpen i vetenskapens historia.

För första gången förklaras vad som ligger bakom och "driver" alla de fyra naturkrafterna; gravitationen (gravitationsvågorna), magnetis-men och de två typerna av kärnkrafter i en atomkärna.

Den sammanhållande och enhetliga teorin, eftersökt av forskare på området, banar också vägen till en logisk förklaring på de krafter som driver elektriciteten, samt de krafter vi kallar kemiska bindningar. I det senare fallet ges det en förklaring på varför atomer försöker få tillgång till 8 elektroner i sitt yttersta skal, vilket styr utformandet av alla molekyler.

Eftersom allt ”hänger ihop”, får vi samtidigt också en förklaring till fenomen som bl.a. tunneleffekten, Cooper-par, supraledare och supravätska. I tillägg visar boken att Higgs partikel antagligen bara är ett "stränghandtag", att fotonen inte finns, och att den ej heller behöver finnas för att förklara förändringar i atomers vikt vid fusioner/fissioner.

Och den kosmiska bakgrundsstrålningen är, trots alla fina detaljer från forskning, inget annat än vågor och brus från strängarnas hav. Det är detta hav, tillsammans med öar i form av stjärnor och planeter, som utgör vårt universum.

Se och förstå verklighetens hela bild. Boken presenterar den klart och tydligt, en bild där alla pusselbitar passar, en bild som tidigare bara har visat delar av sin utsida, tolkad av matematiska formler, figurer och diagram, i bland baserade på felaktiga antaganden.


Fotonen finns inte,
Big Bang hände aldrig

och kejsaren har heller inga kläder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone