Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Herr Arnes penningar
Isbn: 978-91-7639-068-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: september 2014

E-bok

Herr Arnes penningar

Herr Arne och hans familj bor på den anrika prästgården Solberga. En natt rånas de av en grupp legosoldater, och under den skoningslösa attacken blir alla vittnen brutalt mördade. I ett försök att radera spåren tänder gärningsmännen eld på huset, och när de flyr platsen märker de inte att de lämnat en överlevande bland lågorna. Arnes fosterdotter, Elsalill, klarar sig och bestämmer sig för att hämnas. Med hjälp av sin systers ande påbörjar hon snart jakten på de hänsynslösa mördarna …

”Herr Arnes penningar" är en klassisk berättelse som utspelar sig på 1500-talet. Med övernaturliga inslag och krypande spänning, tecknar Lagerlöf en gripande berättelse om hämnd, passion och rättvisa.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone