Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Silvergruvan och andra noveller
Isbn: 978-91-7639-098-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Noveller Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: september 2014

E-bok

Silvergruvan och andra noveller

En dag, när Sveriges kung var ute och åkte i sin vagn, stötte han på en liten by. Han bestämde sig för att stanna ett tag, och besökte byns kyrka. Han bad om att få träffa prästen, men kunde aldrig ana att den enkelt klädda man som tog emot honom var något annat än en simpel bonde. Prästen, som valde att inte avslöja sin identitet för kungen, berättade i stället en historia om en gång då folket i byn hittade ett berg av det renaste silver …

"Silvergruvan och andra noveller" är en novellsamling där Selma Lagerlöf blåser liv i gamla sägner och myter. Genom Lagerlöfs fängslande berättelser får vi möjlighet att upptäcka ett Sverige som kanske har bleknat med tiden, men som i sagans värld har fortsatt att leva vidare genom åren.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone