Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Minibok: Husaby kyrka år 1899
Isbn: 978-91-8736-360-3
Förlag: Virvelvind Förlag
Kategori:
Religion Historia
Tillgänglig sedan: november 2014

E-bok

Minibok: Husaby kyrka år 1899

Kyrkan i Husaby är en av de mest mystiska i Sverige. Var det här som Sveriges förste kristne kung lät döpa sig? Kanske fanns här till och med Sveriges allra första kyrka?

Den här e-boken handlar om Husaby kyrka i Västergötland. I dag ligger kyrkan ödsligt mitt ute i landskapet. Men för tusen år sedan var det här som kristendomen först fick fäste i Sverige.

I texten skriver en av landets mest kända arkeologer, Emil Ekhoff (1846-1923), om kyrkobyggnaden och hur de olika teknikerna kan tolkas.

Han konstaterar bland annat vilka delar av kyrkan som är äldst och vilka delar som troligen blivit ombyggda genom århundradena.

I den här e-boken presenterar Ekhoff sina resultat som visar att Husa-by kyrka är mycket mer spännande än vad som tidigare var känt. Han konstaterar bland annat att det funnits en kyrka på platsen redan i början av 1000-talet och att tornet troligen användes i försvarssyfte.

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone