Jump to content
Cover for Humanistiskt ledarskap lönar sig
Isbn: 978-91-8804-929-2
Publisher: Eldsjälsförlaget
Category:
Society & Culture
Accessible since: March 2015

E-book

Humanistiskt ledarskap lönar sig

Hur ska moderna ledare möter de nya kraven - lönsamhet, demokrati, jämställdhet, samverkan, inklusion, transperans och samtidigt blickar mot framtiden?

Det pågår en kamp mellan två olika filosofier i företag, skolor och andra organisationer. Det ena sidan tror på målstyrning, ekonomistyrning och mätningar av diverse slag. Många idag tar sina styrmodeller från det som kallas New Public Management. Den andra sidan menar att man leder med värderingar, tillit och samverkan. 

Denna bok påstår att värderingsstyrning och humanistiskt ledarskap lönar sig och representerar en motbild till NPM. "Människor som mår bra producerar ett bra resultat." Är det chefens uppdrag att se till att så många som möjligt känner tillit, framtidstro och delaktighet i organisationens mål och värderingar?

Boken är en uppföljning av John Steinbergs prisade bok (årets PA bok 2002), Humanistiskt ledarskap. John Steinberg är fil dr och författare till 48 böcker och 30 e-böcker om ledarskap, mentorskap, kommunikation och pedagogik. www.steinberg.se

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone