Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Råttan
Isbn: 978-91-8629-350-5
Förlag: Blue Publishing
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2017

E-bok

Råttan

Olof är en frisk fläkt på det trötta arbets­förmed­lings­kontoret i Malmö. Han beundras för sin otroliga förmåga att skaffa jobb till långtidsarbetslösa. Visserligen är han sällan på sin arbetsplats, och lönebidragen han beviljar företagen är kanske väl tilltagna, men han gör ett fantastiskt jobb, tycker arbetskamraterna.
Alla utom en.

Råttan är en skrämmande historia om hur den organiserade brottsligheten nästslar sig in i byrå­kratins korridorer och plundrar skattebetalarna på välfärdsmiljoner. Myndig­he­terna saknar effektiva kontroll­­system för att avslöja dem och står handfallna när vita pengar rullar in i skumma företag. De kriminella drar sig inte för att skada eller till och med döda, och den som står i vägen får betala ett högt pris.

Malmö är en stad i förändring. Längs kusten har varv och industrier bytts mot medel­klassvillor med havs­utsikt. Men inåt landet växer en helt annan stad fram. En sliten miljö där man hör skottlossning på nätterna och där bilarna brinner. Här bor de som letar efter nya sätt att få pengar och respekt.
I den undre världen blir konkurrensen i de traditionella branscherna knark, prostitution och beskyddarverksamhet allt hårdare. Även brotts­lingar måste anpassa sig till marknaden. Och ett av de nya sätten att tjäna pengar är välfärdsbedrägerier i organiserad form.

Råttan är den första boken i serien om visselblåsaren Alex. Historien är fiktiv, men den bygger på verkliga händelser.

Boken har skrivits av författarparet Kerstin Ivarsson och Johan Andersson och är deras debutroman. Båda är bosatta i Lund, men har bott och arbetat många år i Malmö, den stad där handlingen i Råttan utspelar sig.
Kerstin Ivarsson är läkare inom barn- och ungdomspsykiatrin. Hon har ett för­flutet som ekonom och var verksam på arbetsförmedlingen som handläggare och chef under tretton år.
Johan Andersson är socionom inom sjukvården. Han är före detta polis och har arbetat på försäkringskassan och på arbetsförmedlingen, som handläggare och chef.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone