Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vita nätter
Isbn: 978-91-7701-886-5
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2017

E-bok

Vita nätter

Under fyra ljusa sommarnätter i Sankt Petersburg möts en ensam dagdrömmare och en ung kvinna. De delar sina innersta tankar och längtan efter kärlek. Mannen, som lever ett isolerat liv präglat av fantasier, blir snabbt förälskad, men deras möten kantas av hemligheter och hopp som balanserar på gränsen mellan dröm och verklighet. Den spirande romansen hotas av det förflutna som återvänder och tvingar dem att fatta svåra beslut om framtiden.
Vita nätter är en av Fjodor Dostojevskijs tidiga kortromaner och anses vara ett av hans mest känslosamma verk. Här behandlar han teman som ensamhet, kärlek och flykten från verkligheten – ämnen som han senare skulle utforska djupare i sina större romaner. Den känslosamma dialogen och den drömlika stämningen gör att verket förblir aktuellt, och det har inspirerat otaliga tolkningar inom litteratur, film och teater.
I översättning av J. Granlund.

FJODOR DOSTOJEVSKIJ [1821–1881] är mästaren från S:t Petersburg, en av de största romanförfattarna genom tiderna. Hans mest inflytelserika verk är romanerna Brott och straff [1866], Idioten [1869], Onda andar [1872] och Bröderna Karamazov [1880].


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone