Jump to content
Cover for "Skolkstart" - Om att överleva en skolstart vid autism/ADHD med den obligatoriska skolkplikten
Isbn: 978-91-9851-788-0
Publisher: Alexander Forselius
Category:
Memoirs & Biography Education Young adults
Accessible since: August 2019

E-book

"Skolkstart" - Om att överleva en skolstart vid autism/ADHD med den obligatoriska skolkplikten

"Jag ångarar jag inte skolkade mer än vad jag gjorde. Då hade jag sluppit många dumma situationer jag upplevt i skolan."

Vissa som skolkar är faktiskt hjältar, de vågar protestera mot ett ruttet system. De borde ha medalj.

I mitten av augusti börjar många elever skolan efter ett långt sommarlov. Men för många elever blir skolstarten snarare skolkstart. Men skolkstarten behöver inte bara vara dålig. Ibland får man välja mellan förkylning eller kolera. Om eleven vågar “börja skolkan” istället för börja skolan, så kanske det skyddar ifrån att eleven går till skolan psykisk ostabil, och försätter sig själv och andra elever, lärare, skolpersonal i ännu värre situationer än en ogiltig frånvaro. Den situation som kan uppstå om en elev ändå går till skolan, för hen inte vill vara en skolkare, kan bli betydligt dyrare för alla inblandade än det indragna studiebidraget på 1050 och eventuell anmälan till socialtjänsten.

Denna bok är en nyutgåva av boken “Ha en (o)smaklig måltid”, baserad på "Jag Upphäver Gravitationen" från samma författare släppt 2017 under nytt namn “Skolkstart” med lite nya kapitel och smärre förändringar.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone