Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sluta spela - med hjälp av självhypnos
Isbn: 978-91-9859-422-5
Förlag: Bokförlaget Upsaliensis AB
Kategori:
Pedagogik Filosofi Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: december 2019
Uppläsare: Rolf Jansson
Length: 43 minuter

Ljudbok

Sluta spela - med hjälp av självhypnos

Spelberoende - Spelmissbruk - Sluta spela.

Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Det finns många former av spelande. Det gemensamma är oftast att spelaren går in i en utmaning för att vinna. Han kan då använda sig av talang, färdighet, taktik och sannolikhet. Vi kan här nämna familjespel, frågesporter och korsord. Den typen av spel skapar en stunds underhållning och innebär vanligen ingen risk att förlora pengar. Att tippa, spela på hästar eller spela på lotto innebär förvisso en risk att förlora pengar, men denna typ av spel är oftast inget problem. Det är när spelandet börjar ta överhanden, när du fått ett spelberoende eller ett spelmissbruk, som det kan bli ett problem.

Det är bara spelare som kan förstå kickarna när det går bra och tomheten när det går dåligt. Livet blir som en berg- och dalbana. Problemet är att det finns stor risk för att det sker en urspårning. Och när detta händer så kan det bli en rejäl krasch.

Om du på ett medvetet plan kunde ha kontroll på ditt spelande, så hade detta inte längre varit något problem. Du hade då kunnat upphöra med detta beteende, eller hur? Om du inte kan sluta spela så betyder det att ditt spelberoende eller spelmissbruk finns lagrat i ditt undermedvetna. Och detta betyder att det är där som förändringen måste ske - i ditt undermedvetna.

Många människor har blivit spelberoende. Detta kan ibland få förödande konsekvenser, såväl socialt som ekonomiskt. Det är förhållandevis få som söker hjälp för detta sitt beroende. Det finns olika alternativ för den som söker hjälp för sitt spelberoende. Ett populärt alternativ är självhypnos. Genom denna terapi försätts spelaren till en början i ett djupt avslappnat tillstånd. I detta avslappnade tillstånd blir spelarens undermedvetna jag extra mottagligt. Målet är sedan att få lyssnaren att frigöra sig från det destruktiva beteendet.

Sanningen är att spelande handlar om känslor - och du har tidigare kämpat för att få någon form av kontroll, eftersom dessa känslor har tagit över. Lösningen på ditt elände är att lägga ner arbete på dessa känslor. Precis som vid alla andra typer av beroende, krävs det åtgärder på det psykiska planet. Vi kan alla göra förändringar som ger oss ett bättre liv och du kan börja idag med hjälp av självhypnos. Du kan ändra ditt tänkande och dina känslor kring allt som har med spelande att göra.

Detta hypnoterapi-program har som mål att hjälpa lyssnaren att bli fri från sitt spelberoende. Självhypnos har visat sig vara ett effektivt redskap för att få människor att komma ifrån sitt spelmissbruk. Självhypnos hjälper också till att förebygga återfall och utgör grunden för att lyssnaren ska kunna hitta hälsosamma alternativ. Självhypnos-programmet har utformats för att hjälpa dig att programmera om ditt undermedvetna så att du kan börja att tänka och agera som en icke-spelare. Programmet innehåller olika avancerade hypnoterapi-tekniker som kan hjälpa den rationella delen av din hjärna att återfå kontrollen, samtidigt som den emotionella delen av hjärnan reduceras.

Hypnoterapi är inte någon mirakelkur och vi påstår inte att detta program kan få omedelbar effekt när det gäller att sluta spela. Men om du lyssnar regelbundet till detta program så ger du dig själv en bra möjlighet att få det tänkesätt som behövs för att lyckas och för att komma ifrån ditt spelmissbruk för gott.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone