Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Familjen
Isbn: 978-91-7829-689-7
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2020
Uppläsare: Reine Brynolfsson
Length: 10 timmar 51 minuter

Ljudbok

Familjen

I slutet av 1930-talet träffas Vera och Ellen på ”korvfabriken”, Kooperativa Förbundets charkuterifabrik på Söder i Stockholm. Trots olikheterna blir de två kvinnorna snabbt goda vänner. De gifter sig med varsin bror, får barn, skiljer sig och skapar så småningom en ny sorts familj tillsammans – Vera med dottern Sasja, Ellen med sönerna Sigvard och Folke. Banden dem emellan är starka men utsätts för hårda prövningar, då vänskap och kärlek lätt förbyts till osämja och bitterhet.

I ”Familjen” berättas historien om en vanlig men samtidigt helt unik familjs liv under andra delen av 1900-talet. Romanen har kallats en svensk motsvarighet till Elena Ferrantes ”Neapelserie”, då det framförallt är de starka kvinnoskildringarna som etsar sig fast i minnet.

"Familjen är stark, den skakar om och fångar direkt uppmärksamheten och skapar genom sin handling och sitt lysande språk en berättelse som ger romanen en självklar plats bland de verkligt viktiga berättelserna." Crister Enander, Gefle Dagblad

"Kjell Johanssons tidsskildring är lysande, liksom hans fingertoppskänsla för hur snacket gick."
Aase Berg, Dagens Nyheter

"Framför allt är 'Familjen' kvinnornas bok. Vera, Ellen och Sasja är romanfigurer som länge dröjer kvar på näthinnan och i hjärtat."
Lena S Karlsson Dalademokraten


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone