Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Månlandningen och andra konspirationsteorier
Isbn: 978-87-2638-178-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: juni 2020

E-bok

Månlandningen och andra konspirationsteorier

I dag drar de flesta av oss på smilbanden åt tidigare generationers tro på häxor och troll. Vi tycker att vi är upplysta människor som har lämnat skrock och vidskepelse bakom oss. Men sanningen är inte så enkel. Där tron på häxor och troll en gång i tiden härskade, har konspirationsteorierna i många fall tagit över. Undersökningar har bland annat visat att ungefär hälften av den amerikanska befolkningen tror på minst en konspirationsteori. De flesta av konspirationsteorierna kan avfärdas som rent nonsens. Men som en vetenskapshistoriker säger i ett av kapitlen: dessa galna teorier gör att vi fokuserar mindre på verkliga konspirationer.

I denna bok granskar vi konspirationsteorier med kritiska ögon och presenterar fakta och motargument som ofta glöms bort när folk tror sig se en sammansvärjning.


'Allt om Historia' tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. 'Allt om Historia' är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone