Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det grå skåpet
Isbn: 978-91-7987-133-8
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2020

E-bok

Det grå skåpet

Elias mamma älskar gamla saker och går jämt på loppis. Elias tycker bättre om nya saker, och att spela fotboll. Nu har mamma köpt ett gammalt skåp som står i köket. Det är grått och slitet, Elias tycker att det är fult. Mamma säger att det har en historia att berätta. Och nu börjar märkliga saker hända. Var kommer vinden ifrån? Vart tog måsen som flög in i köket vägen? Och varför är det så kallt? Skåpets historia är kanske mörkare än någon kan ana?

Mia Öström har skrivit böcker för både barn, unga och vuxna, bland dem böckerna Skuggsommar och Dödsbo. Hon hyllas för sitt språk och sina gripande stämningar som för tankarna till Maria Gripe. Med Det grå skåpet finns det nu en lättläst bok med samma mysrysliga stämning. Den är full av magisk realism och både barn och vuxna skildras trovärdigt med värme. Det är en nagelbitare om avgrundsmörker, ensamhet och vänskap som fungerar lika bra för högläsning som läsning på egen hand.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone