Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skildring av Malmö. Återutgivning av texter från 1868
Isbn: 978-91-7755-370-0
Förlag: E-boksförlaget
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: oktober 2020

E-bok

Skildring av Malmö. Återutgivning av texter från 1868

av
För 150 år sedan såg Malmö helt annorlunda ut än i dag.

Vi har letat upp flera texter från 1868 som bland annat ger dig en historik över stadens dramatiska första århundraden. Du får läsa om de viktigaste personligheterna och de många gånger staden var utsatt för belägring av både danska och svenska trupper.
 
Dessutom får du en särskild beskrivning av Malmös romerska bad och hur det fungerade år 1868. Samt en skildring av det sjudande livet i stadens hamn.  

De här texterna publicerades år 1868 i tidskrifterna ”Svenska Familj-Journalen” och ”Nordiska taflor. Pittoreska utsigter från Sverge, Norge och Danmark” med rubrikerna ”Malmö”, ”Romerska badanstalten i Malmö” och ”Malmö hamn”.

Texten om Malmös historia publicerades under signaturen G. H. M-n. som användes av författaren Gustaf Henrik Mellin (1803–1876).

Eftersom de här texterna skrevs på 1800-talet så innehåller de mått, ord och namn på personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat med en omfattande ordlista.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar, alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone