Jump to content
Cover for I skärningspunkten mellan juridik och politik - nio rättsfall
Isbn: 978-91-8934-348-1
Publisher: Bookea
Category:
Law
Accessible since: January 2021

E-book

I skärningspunkten mellan juridik och politik - nio rättsfall

Denna bok handlar om nio mycket olika rättsfall, där advokat Sten De Geer företrätt klienter som utsatts för allvarliga kränkningar av sina mänskliga rättigheter. Den kan kanske tjäna som inspiration för några ungdomar att välja att bli humanjurister och rättsligt driva fall där klientens grundläggande rättigheter kränkts.
Berättelserna fokuserar på människorna bakom rättsfallen och hur Sten De Geer bedrev advokatarbetet både i och utanför rättssalarna.
Det är ett stycke juridisk samtidshistoria, berättad utan pekpinnar eller alltför många paragrafer eller invecklade juridiska resonemang. Boken riktar sig i första hand till allmänheten.

Sten De Geer har arbetat som advokat sedan början av 1980-talet efter att några år ha varit anställd som förbundsjurist på LO-Rättsskydd. I sin verksamhet har han främst specialiserat sig på migrationsrätt och arbetsrätt. I det första svenska valet till EU-parlamentet kandiderade Sten De Geer för vänsterpartiet som ende förespråkare för fortsatt svenskt EU-medlemskap.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone