Hoppa till innehållet
Omslagsbild för De saknade vännernas bok
Isbn: 978-91-8006-094-3
Förlag: Bazar Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2021

E-bok

De saknade vännernas bok

”Det här är lite Toni Morrison blandat med Huckleberry Finn. … det blir en odyssé genom USA.”

Jenny Lindh i Nyhetsmorgon, TV4

Efterlängtad historisk roman av författaren till Innan ni tog oss.

I den turbulenta tiden efter det amerikanska inbördeskriget ger sig 18-åriga Hannie ut på en farofylld resa för att hitta sin mor och de åtta syskon som alla fördes bort av slavhandlare. Hennes dyrbaraste ägodel är tre blå glaspärlor som hon fick av sin mormor som ett kännetecken. Drömmen är att familjen en dag ska återförenas och att pärlhalsbandet ska bli komplett igen.

1987 börjar Benny Silva arbeta i en skola i en fattig stad i Louisiana. Både elever och föräldrar saknar framtidshopp och har tappat kontakten med sina rötter. Men en dag hittar Benny en hundra år gammal bok som kommer att förändra allt.

"En riktigt härlig sydstatsroman berättad i två tidsplan ... både en historisk skildring som bygger på verkliga händelser, en äventyrsroman och naturligtvis en kärlekshistoria. Här finns både drag från Borta med vinden och Huckleberry Finn. /.../ jag kunde inte släppa boken."

Karlstads-Tidningen

"Åh, vilken berättelse. Jag älskade ju Innan de tog oss, men aldrig kunde jag tro att författaren skulle skriva en ny bok som tog mig med storm. /.../ Författaren lyckas få till magin så att jag färdas genom både tid och rum och allt blir verkligt. Jag kan inte slita mig från berättelsen förrän den är slut och då känns det konstigt att lämna bokens miljöer. Vilken fin läsupplevelse!"

Boktokig



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone