Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fallet med blitz-mördaren i London 1942. 30 minuters true crime-läsning
Isbn: 978-91-7863-757-7
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckare
Kategori:
True Crime
Tillgänglig sedan: juni 2021

E-bok

Fallet med blitz-mördaren i London 1942. 30 minuters true crime-läsning

Under andra världskriget släckte London ner för att försvåra för tyskarna att bomba. Mitt i detta mörker härjade en seriemördare på stadens dunkla gator. Morden eskalerade i brutalitet. Kunde polisen hitta honom innan han slog till igen?

Tyska ordet för blixt är blitz. Tyskarnas snabba bombningar av London kallades "Blitzkrieg". 1942 hade den vanligtvis vackra och livliga storstaden reducerats till ett inferno av bomber och mörker. Men de krigströtta Londonborna hade fått en ny fiende - en man som hänsynslöst dödade och skändade kvinnor. Han fick namnet "Blitz ripper".

Det här är berättelsen om honom och hans vidriga dåd. Han hade ett normalt yttre och bar uniform. Han var tidigare ostraffad och ingen trodde han var kapabel till brutala mord.

Du kommer även att få läsa om den engagerade poliskåren som löste fallet där fingeravtryck blev avgörande bevismaterial.

Så låt oss resa bakåt i tiden, till ett krigshärjat och dystert London där en befolkning desperat sökte ljus och hopp - men istället fick mörker och skräck.

Känsliga personer rekommenderas inte att fortsätta läsa. Texten innehåller våldsamma och stötande inslag.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone