Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Förlorad frihet
Isbn: 978-91-7949-502-2
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Deckare & spänning Lättläst
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare: Patrik Hont
Length: 1 timme 43 minuter

Ljudbok

Förlorad frihet

Året är 2147. Chago bor i en stad där alla är fångar eller vakter, och Chago har varit fånge i hela sitt liv. Nu börjar det bli trångt i staden, så för att bli av med folk installerar fängelsechefen en dödlig maskin. Den kallas frihetsringen. Ringen avgör om en fånge är skyldig eller oskyldig. De skyldiga dödas direkt, och de oskyldiga blir frigivna.

Fångarna köar intet ont anande för att få gå igenom ringarna. Men snart upptäcker de att allt är en bluff. De gör upplopp och tar över staden. Chago utnämns till en av ledarna, och börjar hoppas på ett liv i frihet. Men han inser snart att inget har förändrats. Och nu måste han hitta sin lille son, innan det är försent.

Förlorad frihet är skriven av William Kowalski, vars böcker har översatts till över 15 språk. Han skriver om viktiga men ibland också jobbiga ämnen, och skildrar dem på ett enkelt och realistiskt sätt. Berättelserna slutar oftast vackert och hoppfullt. Kowalski bor i Kanada, han är gift och har två vuxna barn.

BTJ har sagt så här om en annan bok av författaren:

”William Kowalski bevisar att ett enkelt och lättläst språk inte behöver innebära att historien blir urvattnad och schematisk. Detta är en suggestiv berättelse och trots det korta formatet utspelas den under flera år.” (Pia Lindestrand, BTJ-häfte nr 19/2014)

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone