Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skriv lättläst – En handbok för dig som vill bli förstådd
Isbn: 978-91-8899-334-2
Förlag: LL-förlaget
Kategori:
Humaniora Språk & ordböcker
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare: Camilla Bard
Length: 2 timmar 8 minuter

Ljudbok

Skriv lättläst – En handbok för dig som vill bli förstådd

Massor av människor kämpar med läsningen. Undersökningar visar att över 40 procent av alla vuxna i Sverige har svårt att läsa och förstå en vanlig dagstidning. Samtidigt blir samhället allt mer text-baserat och ställer krav på att vi själva hittar information i textmassor. Som skribent har du alltså allt att vinna på att lära dig skriva lätt!

I boken Skriv lättläst får du konkreta exempel och handfasta råd om hur du skriver för att så många som möjligt ska kunna läsa och förstå. Boken är skriven av Moa Candil och Bengt Fredrikson som båda har mångårig erfarenhet av lättläst. De har skrivit, testat och lyssnat på läsare, förmedlare och andra skribenter och samlat ett antal viktiga nycklar. Nycklar som kan göra dina texter tillgängliga för fler.

"Skriv lättläst är en viktig, handfast och föredömlig guide till att skriva texter som så många som möjligt ska kunna läsa och förstå." skriver Carola Forslund i sin recension i BTJ-häftet nr 16, 2022.

"Skriv lättläst innehåller matnyttiga råd för alla typer av skribenter." Anders Svensson, Språktidningen nr 8, 2022.

Moa Candil och Bengt Fredrikson är journalister och författare som arbetat på den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor och skrivit böcker på lätt svenska. Tillsammans har de över 30 års erfarenhet av lättläst text.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone