Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den oemotståndliga : en Christina Nilsson-biografi
Isbn: 978-87-2843-564-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

Den oemotståndliga : en Christina Nilsson-biografi

Det här är berättelsen om hur en enkel torparflicka från Småland blev en av världens allra största stjärnor. Med sitt blonda hår, blå ögon och ljuva stämma blev Christina Nilsson känd som Den oemotståndliga. Ingegerd Björklunds biografi skildrar operasångerskans liv från det att hon uppträdde på marknader under smeknamnet Stina på Backen, via studietiden och debuten i Paris till det att hon blev en bejublad världsstjärna som uppträdde vid de europeiska hoven och på världens största operascener.

Christina Nilssons liv handlade om utmaningar, möjligheter, kärlek till musiken, tragedi, rivalitet och livet som en ung och framgångsrik kvinna under 1800-talets andra hälft. Läs här om hennes enorma framgångar på scenerna i Europa och USA och hennes bekantskaper med kejsare och kungligheter.



Den svenska sopranen Ingegerd Björklund har hela världen som sin arbetsplats och är därför väl förtrogen med de miljöer som hon skildrar i biografin om Christina Nilsson. Björklund är förutom författare filosofie doktor, operasångerska, musikdirektör och bildkonstnär.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone