Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tsaren : Den sanna historien om pengatvätt, mord och att överleva Putins vrede
Isbn: 978-91-8973-352-7
Förlag: Fri Tanke Förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: december 2022
Uppläsare: Per Runhammar
Length: 10 timmar 45 minuter

Ljudbok

Tsaren : Den sanna historien om pengatvätt, mord och att överleva Putins vrede

Efter att Bill Browders ryska advokat Sergei Magnitskij torterades till döds i ett ryskt fängelse viker Browder sitt liv åt att försöka ställa de ansvariga inför rätta. I mordets spår uppdagas ett intrikat finansbedrägeri av internationell omfattning, som leder via Europa, USA och även Sverige, hela vägen till Vladimir Putin. När Browder och hans team lyckas få flera länder att lagstifta om att frysa oligarkernas tillgångar blir han en av den ryska statens främsta fiender. 

Putins jakt på Browder innefattar mord, desinformation, skenrättegångar och efterlysningar via Interpol. Amerikanska jurister och experter låter sig köpas för att sopa igen blodspåren. Slutsligen står Browder också i centrum för de ryska påverkansförsöken på det amerikanska presidentvalet 2016, och Putins möte med Donald Trump i Helsingfors 2018.

Tsaren är en rafflande samtidsberättelse om internationell korruption och den ryska oligarkins dolda verkningar. Den avslöjar en bister politisk verklighet som på många sätt överträffar fiktionen.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone