Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den lilla farmen i stan
Isbn: 978-91-7799-553-1
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori:
Hus & hem
Tillgänglig sedan: februari 2023

E-bok

Den lilla farmen i stan

"En innehållsrik, inspirerande och generös bok om självhushållning, som passar både för nybörjarodlaren och för den som har odlat en del men vill ha en skjuts ut i en mer självhushållande livsstil." Jenny Westlin Green, BTJ

Stadsbondens guide till en ätbar trädgård och ett hållbart liv

Drömmer du om en balkong eller trädgård som prunkar av ätbara godsaker? Om hemgjorda teer och ett husapotek? Eller höns som sprätter på tomten? Då är det här boken för dig! I Den lilla farmen i stan får du lära dig om odling, hållbarhet och hur du skapar en självhushållande livsstil, även om du bor i stan.

Med varsam hand guidar odlaren och miljöinformatören Linda Holtby dig till ett odlande som passar just dig, oavsett om du bara vill ha örter i köksfönstret eller förvandla hela gräsmattan till en djungel. Du får ta del av odlingstips, favoritrecept och både dråpslag och framgångshistorier.

Lindas egen odlingsresa inleddes när hon sjukskrevs för utmattning och vägen till ett mer hållbart liv kom att gå hand i hand med självhushållning. På bara några år byggde hon och hennes man upp en liten stadsfarm med bärbuskar, fruktträd, örtagård och svampodlingar ja, de har till och med hönsgård, åker och gödselstack innanför staketet till sin lilla trädgård. Ett vanligt år producerar de ett kvarts ton mat och då är odlingsytan inte större än 100 kvadratmeter!

Med den här boken hoppas Linda få dig att se möjligheterna där du bor och ge både inspiration och verktyg till att skapa ditt hållbara liv i stan, både för dig själv och planeten.

LINDA HOLTBY, född 1983, är gymnasieläraren som sade upp sig för att odla grönsaker. Det som började med några chilifrön växte till en stormande passion för odling, och trädgårdens gräsmatta byttes ut mot morötter, bönor och pumpor. Idag arbetar Linda som miljöinformatör och kommunikatör och delar med sig av sina odlingsprojekt på Instagramkontot @lillafarmen. Hon bor på sin lilla stadsfarm i Västerås tillsammans med sin familj och några hönor. Den lilla farmen i stan är hennes första bok.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone