Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bevingade vänner : Hur jag fyllde min trädgård med fåglar
Isbn: 978-91-2717-722-2
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Hus & hem
Tillgänglig sedan: april 2023

E-bok

Bevingade vänner : Hur jag fyllde min trädgård med fåglar

”Det här är historien om alla fåglarna i min trädgård och hur jag fick dem att flytta in. ”

I vuxen ålder köper Susanne Åkesson ett hus i en mindre by i Skåne. Huset är gammalt och trädgården på 1290 kvadratmeter delvis uppvuxen, kal men med potential. En lust att skapa något nytt väcks och hon börjar bit för bit att göra om trädgården till en plats där både människor och fåglar kan trivas.

Ambitionen var att skapa en attraktiv plats för fåglar, med bra och trygga boplatser, mat, skydd och vatten, och att placera holkar, vattenbad och växter för att bidra till en rikare närmiljö. Förändringen skedde stegvis, en bit av trädgården i taget.

Idag, tjugo år senare, lever tjugo arter fåglar i hennes lilla trädgård, tillsammans med igelkottar, fladdermöss, grodor och mängder av pollinerande insekter.

Att börja berika sin trädgård med möjliga boplatser är en god start för att få en trädgård som gynnar djurlivet och som ger rikare skörd, hjälp mot skadeinsekter och bidrar till mångfalden. I den här boken sammanfattar Susanne Åkesson vad hon åstadkommit under de drygt tjugo år hon tagit hand om trädgården i en skånsk by och berättar om alla de fantastiska upplevelser hon fått erfara på vägen mot en rikare fågelträdgård.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone