Hoppa till innehållet
Omslagsbild för De tre nycklarna
Isbn: 978-91-8985-600-4
Förlag: Semnos förlag
Kategori:
Religion
Tillgänglig sedan: juli 2023

E-bok

De tre nycklarna

Varför var Jesus tvungen att dö? Och hur använder vi de ”nycklar” som Jesus gav oss? Ett helt vanligt samtal med dottern vid middagsbordet för många år sedan satte igång tankarna och sökandet efter ett svar för Carl-Erik.

På sitt enkla och lättsamma, men ändå väldigt tydliga sätt berättar han vad han kom fram till. Den kristna tron förklarad på ett väldigt inspirerande sätt, och kanske Carl-Erik Sahlbergs bästa bok hittills.

"Man kan se den här boken som något av mitt andliga testamente, där upptäckten av en god Gud som gav människan tre nycklar sammanfattar min kristna tro och erfarenhet."

Carl-Erik Sahlberg (1945-2021) var teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt författare till ett stort antal bästsäljande böcker. Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka i Stockholm.

"En positiv och uppmuntrande bok med stort djup på ett lättförståeligt språk som alla kan ta till sig. Boken är en läsupplevelse och ger också många goda argument för att kommunicera den kristna tron så att alla kan förstå. Carl-Erik Sahlbergs stora erfarenhet, bildning, teologiska kunskap – och inte minst humor – förhöjer läsupplevelsen." Börje Norlén, Världen idag

"I denna bok summeras på ett kärnfullt sätt vem Gud är och vad frälsningen och livet med honom innebär ... Vi får läsa om hur Gud gett oss tre nycklar. Frågor om varför inte alla människor blir kristna, tas också upp." Noomi Lind, Tidningen Pingst



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone