Jump to content
Cover for Regnmakarna
Isbn: 978-95-2333-568-4
Publisher: Förlaget M
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: December 2023

E-book

Regnmakarna

BJÖRN "NALLE" WAHLROOS var aktivt med och omformade det finländska näringslivet pa 1990-talet. Som grundare och vd för investeringsbanken Mandatum satt han vid förhandlingsborden där storföretag såldes, omstrukturerades och fusionerades. Arrangemangen omfattade hela företagssektorn från banker till skogs-, metall- och mediebolag. Finland genomgick en djup ekonomisk kris på 1990-talet. Samtidigt blev just krisen startskottet till en febril förnyelse av hela landet, som slutligen fann sin plats som en del av väst. 

Regnmakarna - Ett slags dagböcker 1992-2001 är den andra delen av Wahlroos memoarer. Här beskriver han hektiska arbetsår som kulminerade i internetbubblan vid millennieskiftet. Tack vare Wahlroos noggranna dagboksanteckningar får vi nu en unik insyn i viktiga förhandlingar och avgörande beslut som tidigare inte nått utanför näringslivets inre krets. 

Wahlroos ger texten färg med skarpt tecknade porträtt av näringslivets påverkare och toppar både i Finland och i Sverige. Han analyserar också hur vissa kända släkter i Finland och Sverige förvaltat sin förmögenhet med framgång, medan andra förlorat sin.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone