Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lill-Nisse blir pop-idol
Isbn: 978-87-2637-296-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: februari 2024

E-bok

Lill-Nisse blir pop-idol

Det är vinter och Lill-Nisse vandrar genom den tysta skogen tillsammans med skogens väktare Lasse Lingonvakt. Det är på tok för lite ljud i skogen, tycker Lill-Nisse. Det är så tyst att han lika gärna hade kunnat flytta till månen och bosätta sig där. Lasse Lingonvakt hade i sin ungdom spelat instrument och när han tar fram sin gamla rostiga trumpet och drar av en trudelutt, kommer Lill-Nisse på en briljant idé. De ska starta ett band tillsammans! Och fylla skogen med musik! Bandets namn är givet - “The Lingon Boys” eller “Lingonpojkarna”. Det tänds en länge slocknad låga i Lasse Lingonvakts ögon och han tycker idén är genial.

Detta blir startskottet för ett musikaliskt äventyr med blixtrar och dunder. Bokstavligt talat. För hur ska The Lingon Boys få elektricitet till sin elgitarr ute i skogen? Och hur ska det gå för bandet som vanligtvis spelar ute i skogen, när de bestämmer sig för att ställa upp i stadens stora musiktävling?

Karl-Aage Schwartzkopf (1920-2009) var en svensk barn- och ungdomsförfattare, uppvuxen i Skåne. Han är främst känd för sina barnboksserier “Lill-Nisse” och “Familjen Tuff-Tuff”, men arbetade också som redaktör för resetidningen Utflykt.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone